Alege numele copilului ţinând cont de semnificația numelui?

semnificatia-numelui-maria
semnificatia-numelui-maria

Tu și partenerul tău veți fi în curând părinți și vreți să alegeți cel mai frumos nume pentru copilaș? Cel pe care îl va purta întreaga viață și care determină, cel mai adesea și caracterul său. Și este foarte adevărat că, în funcție de povestea sa, de istoria sa, de semnificația numelui sau de originea sa, numele ales îl va face să fie unic, mândru și cu adevărat diferit față de cei din jur.

Cum să alegi numele copilului ținând cont de semnificația numelui?

Fă mai multe cercetări și informează-te cu privire la numele pe care vrei să îl alegi. Ai o preferință pentru un nume în special? În acest caz, trebuie să știi că un site unde ți se explică semnificația numelui este cea mai bună alegere. Poți afla mai multe astfel despre personalitățile ce au purtat acest nume, despre ce înseamnă în mai multe culturi, precum și ce caracter au persoanele ce poartă acest nume.

Numele străin poate fi o alegere bună

Vrei un nume străin? Poți încerca să îl traduci. Apreciezi foarte mult numele de copii exotice, care te face să evadezi sau să călătorești doar când le pronunți? Poți să te inspiri în acest caz, din nume americane de baieti pentru bebelușul tău, din cele de origine spaniolă, japoneză, celtă sau scandinavă. Vei găsi acolo și traducerea lor sau etimologia lor alături de semnificaţia numelui desigur.

Nume cu semnificație

Unele nume au semnificație de flori, precum Violeta, Jasmina sau Margareta, de exemplu, deci copilul tău va primi cel mai poetic nume sau unele nume au semnificație biblică, precum Rafael, Daniel sau David.

În schimb, alte nume fac referire la animale, precum Leo sau Rachel. Deci poți să alegi în funcție de preferințe.

Numele și caracterul. Fiecare nume are semnificația numelui diferită, dar poate determina în același timp, caracterului tău. Deci înainte de a alege, trebuie să te gândești la ce personalitate ar putea avea copilul tău. Unii sunt mai timizi, alții sunt mai apropiați de familie, unii sunt mai generoși, alții mai curioși, mai temerari sau mai independenți.

Poate de decizi asupra unui nume rar

Un nume rar, dar nu prea rar. Părinții vor să aibă un copil cu adevărat special sau diferit și încearcă deci să dea copilului un nume pe care alții nu îl au sau care este foarte rar întâlnit. Astfel că numele rare sau originale pentru copii sunt foarte în vogă. Elian, Aden, Amiel, Keo, Octavian pentru băieți, Abelia, Agata, Suzana,Ecaterina sau Victoria pentru fete… aceste nume care nu prea se aud sau care nu se întâlnesc peste tot vin cu un plus de noutate și de originalitate.

semnificatia-numelui-maria
semnificatia numelui maria

Atenție însă să nu fie prea rare sau prea originale și să nu faci și tu precum a făcut o mămică, care s-a inspirat de la un catalog Ikea! Este bine să ne informăm și despre numele clasice, să învățăm semnificația numelui Maria înainte a alege un nume rar. Poate unul clasic va fi mult mai potrivit.
Atenție la diminutive și la porecle. Dacă alegi un nume precum Alexandru, în mod evident i se spune Alex întreaga viață. Același caz și pentru Jessica, care va fi Jess sau Samuel care va fi Sam. Deci în acest caz, poți alege direct un diminutiv. Atenție însă la numele mai ciudate care ar putea deveni repede porecle sau surse de bătaie de joc.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici