Află cum să alegi soiurile de roșii pentru grădină

soiuri de rosii

Ani la rândul am crescut roșii de soi autohton, din răsaduri cumpărate de la persoane cu experiență. Apoi, după ce am prins curaj, am început să experimentez pe cont propriu. Mai exact, să cresc diverse soiuri de roșii din semințe. A cumpărat cineva de la Grădinamax semințe de roșii sau alte plante? Am o curiozitate legată de cultură și cum s-au comportat soiurile. Eu am încercat și rezultatele au fost peste așteptări.

Dacă ai puțină experiență în grădină, mai mult ca sigur că vrei să încerci și tu ceva nou, aparte. Până la urmă, cui nu îi plac roșiile de diverse forme și culori, atât în grădină cât și în bolul cu salată. Dar, deși se cheamă roșii toate, se prea poate ca nu orice soi să se dezvolte în grădina ta. Există anumiți factori de care trebuie să ții cont când alegi soiurile de roșii pentru grădina ta. Așadar, dacă nu ai avut rezultate, nu da vina pe semințe. Poate nu au fost cele mai bune condiții pentru ca acel soi să crească așa cum ți-ai dorit.

Obiceiurile de creștere

Nu toate soiurile de roșii cresc la fel. Unele se înalță mai repede, altele mai încet. La fel se întâmplă și cu formarea fructelor. Atunci când alegi soiuri de roșii, trebuie să ții cont de spațiul necesar fiecărei plante, precum și suport pentru creștere. Indiferent de soi, roșiile au nevoie de sprijin pentru a crește viguros și sănătos. La roșii, există două tipuri de obiceiuri de creștere:

tipuri de rosii

La varietățile determinate – acestea cresc până la o anumită înălțime (de obicei între 0.50 și 1 m), fac fructe și își concentrează resursele pe coacerea fructelor.

La varietățile nedeterminate – acestea cresc continuu, producând fructe și oferindu-le coapte, pe rând, până sunt uscate de temperaturile prea scăzute. Aceste varietăți au nevoie de mai mult suport, cum ar fi pari multipli și chiar cuști metalice. De asemenea, vor avea nevoie și de mai multă atenție.

Dacă ai spațiu redus sau dorești să crești roșii în recipiente, alege varietățile determinate. În cazul în care deții spațiul necesar și vrei să culegi roșii până toamna târziu, soiurile nedeterminate sunt o alegere mai bună.

Timpul până la maturitate

Dacă au parte de condiții bune, roșiile sunt plante productive. Deci, sfatul meu este să alegeți soiuri de roșii cu timpi de maturitate diferiți. Astfel, nu vă veți trezi cu o cultură de roșii care se coace în același timp. În acest mod, roșiile vor fi disponibile în grădină gradual și pe o perioadă mai îndelungată.

Cum îți dai seama care este timpul până la maturitate al unui soi de roșii? Uită-te pe spatele pachetului de semințe. Acolo vei găsi informații cu privire la acest aspect, precum și spațiul necesar plantelor, înălțime, distanță între plante și alte sfaturi utile.

Textura și aroma soiurilor

Unul din cel mai important lucru, când dorești să crești mai multe soiuri de roșii în grădină, este posibilitatea de a te bucura de mai multe culori, texturi și arome. Așa că pun această întrebare. Cum îți place să te bucuri de roșiile tale? Îți place să le mănânci proaspete, în salate și sandwich-uri? Vrei să le usuci? Vrei să obții suc de roșii și conserve? Indiferent care este răspunsul la aceste întrebări, trebuie să alegi sortimente de roșii care oferă fructe ce se pretează preferințelor tale.

tipuri de rosii

Unele roșii sunt mai dulci, în timp ce altele pot fi mai acrișoare. Unele sunt mai zemoase, în timp ce altele pot avea pulpa puțin mai consistentă. Apoi, să nu vorbim de culoare. De la galben pal până la portocaliu, roz, roșu și violet, ai de unde alege. Mai sunt și varietățile dungate și cele cu forme deosebite, precum cea de pară.

Dacă îți dorești diversitate în grădină în ceea ce privește soiurile de roșii cultivate, eu îți spun că nu este greu să atingi acest obiectiv. Trebuie doar puțină atenție în alegerea soiurilor potrivite, în funcție de condițiile de creștere pe care le poți oferi. Dacă încă te întrebi dacă a cumpărat cineva de la Grădinamax, răspunsul e da, am cumpărat eu. Am luat o varietate de semințe pe care le-am crescut în răsadnițe până la momentul potrivit. Toate informațiile necesare se află pe plicul de semințe și în descrierea produsului. Iar rezultatele au fost pe măsură. Roșiile nu sunt dificile, ci necesită doar puțină atenție.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici