Gătitul modern: Ce trebuie să știi despre plita cu inducție

plita cu inductie

Gătitul nu a fost vreodată mai ușor. Cu siguranță, vei spune asta doar după ce va apărea plita cu inducție în viața ta. Totul este diferit, mult mai ușor și mult mai gustos. Pentru că am vorbit acum ceva timp și despre avantajele oferite de noile espressoare de cafea, continuăm cu alt apărat modern.

Cum poate reuși un aparat electrocasnic să îți ușureze viața? Îți voi explica chiar acum.
Plita cu inducție promite un timp scurt de încălzire, o căldură unidirecțională și economie de curent electric. Acest tip de plită este o bună alternativă pentru consumul de gaz.

Tot ceea ce trebuie să știi despre plita cu inducție este sumarizat în articolul acesta care îți răspunde la toate întrebările.

Ce este o plita cu inducție?

Produsul este unul relativ nou pe piață și se aseamănă cu plita electrică. Vizual, vei putea face foarte greu diferența între cele două. Atât plita cu inducție, cât și cea electrică au desenate cercurile corespunzătoare arzătoarelor. La pornirea lor, vei putea vedea deja primele diferențe. Cercurile modelului cu inducție nu se vor înroși atunci când sunt activate. În schimb, cercurile plitei electrice își vor schimba culoarea. Acest lucru se datorează faptului că plita cu inducție încălzește oala de pe aceasta, nu și suprafața aragazului. Avantajul este că dacă arzătorul este pornit din greșeală, iar oala nu este pusă corect pe acesta, el nu va încălzi. O plită electrică are, de regulă, doar butoane digitale.

plita cu inductie

Cum funcționează mai exact acestă plita? Cu ce diferă față de cea electrică sau pe gaz?

Modelul cu inducție folosește electromagnetismul pentru a genera căldură. Practic în interiorul plitei se află o bobină care creează un câmp magnetic cu oala. Apropierea celor două suprafețe generează un curent electric și astfel vasul se încălzește. Trebuie să știi că acest fenomen este posibil doar dacă folosești vase din metal feros – cu proprietăți magnetice. Oțelul, fonta și fonta emailată nu vor funcționa pe plita cu inducție. Mulți producători specifică dacă vasele au acestă caracteristică, însă pentru a fi sigur le poți testa. Folosește un magnet. Dacă se va lipi de oală aceasta este potrivită.

Este eficientă o astfel de plită?

Cei care au folosit acest produs vor ști că răspunsul este „Da”. Avantajul acestei plite este că reușește să încălzească o oală foarte repede. Acest lucru este posibil deoarece nu există pierderi de energie în aer sau în jurul oalei. Această eficiență energetică se va resimți și în jur. Bucătăria va fi mult mai răcoroasă.

plita cu inductie

Este mai sigură plita cu inducție decât cea electrică sau pe gaz?

Acest tip de plită nu se va încălzi dacă nu există o tigaie pe ea. Chiar și dacă vei porni plita accidental sau vei uita să o oprești, aceasta nu va genera căldură. Unele arzătoare se pot opri automat dacă detectează supraîncălzire. Plita cu inducție ideală poate detecta chiar și lispa lichidului din oală.

Cum se curăță plita cu inducție?

Faptul că plita rămâne rece este un mare avantaj pentru curățarea acesteia. Cu o simplă ștergere cu o cârpă, toată murăria va dispărea. NU este deloc complicat. Fix ca in poza de mai jos. O poza face cat 1000 de cuvinte. Vezi cum aici.

cum se curata plita cu inductie

Plita cu inducție este varianta ecologică a aragazului clasic?

Gazul natural este un combustibil scump și care provoacă schimbări climatice. Inducția este o alternativă extraordinară din punct de vedere energetic. Acestea eliberează mai puțină căldură ambientală în casă și mai multă în vasul de gătit. Uită de momentele neprevăzute de saună în momentul în care gătești.

Odată cumpărată, plita cu inducție are nevoie de timpul tău pentru a vă cunoaște. În scurt timp vei învăța cum să o controlezi prin intermediul afișajului digital. Asta va duce la obținerea unor mese gustoase de care te poți bucura alături de cei dragi.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici