Cum treci peste o despărțire și ce trebuie să faci pentru a-l uita pe fostul

cum treci peste o despărțire

Cum treci peste o despărțire și ce ar trebui să faci pentru a-l uita pe fostul este o întrebare la care multe femei nu cunosc răspunsul. De aceea, noi îți venim în ajutor și îți dăm câteva soluții, sugestii și sfaturi. Acestea te vor ajuta să treci mai ușor peste o despărțire și să privești viața cu alți ochi. De asemenea, să fii mai optimistă. Dar și să conștientizezi faptul că atunci când un lucru nu se întâmpla cum îți dorești este pentru că Universul îți pregătește ceva mai bun, îndepărtându-le din viața ta pe acele persoane toxice.

În multe situații lipsa de comunicare, neîncrederea sau trădarea sunt cele mai frecvente motive care duc la sfârșitul unei relații de cuplu, ceea ce poate fi destul de dureros, cel puțin pentru unul dintre parteneri. Iată, așadar, câteva sfaturi pentru a trece mai ușor peste o despărțire.

cum treci peste o despărțire-cuplu

Destăinui-te cuiva apropiat!

Încearcă să ai răbdare să treacă o perioadă de timp și nu ezita să stai de vorbă cu cineva apropiat ție. O prietenă dragă, mama, o soră sau cu oricine îți este apropiat. Dacă, însă, nu ai pe nimeni atât de aproape în fața căruia să te poți deschide, nu ezita să ceri ajutorul unui psiholog. Îți va face bine să te destăinui cuiva. Acest lucru te va ajuta să te eliberezi de energia negativă acumulată în interiorul tău, care te face să suferi. Așadar, cum treci peste o despărțire? Primul pas este să povestești drama ta cuiva apropiat, pentru a te descărca de necazul ce-l porți în suflet.

Nu ezita să plângi

Cu siguranță simți nevoia de eliberare, iar plânsul este o metodă excelentă de a te elibera de emoțiile negative. Plânsul nu înseamnă slăbiciune, ci este o metodă excelentă de terapie. Atunci când plângi se produce o echilibrare a hormonilor ce duce la o eliberare a stresului. Așadar, plângi pentru a te elibera, asta te va face să te simți mai bine după aceea.

cum treci peste o despartire plângând

Reflectează, un alt răspuns la întrebarea: „cum treci peste o despărțire?”

Folosește timpul în favoarea ta și reflectează asupra relației voastre și asupra problemelor care au dus la această separare. Amintește-ți toate inconvenientele care au dus la despărțire. Apoi, pune în balanță lucrurile frumoase și cele mai puțin plăcute care au avut loc între voi. În unele situații vei fii surprinsă să constați câte sacrificii ai fost dispusă să faci pentru relația voastră. În unele cazuri poate vei realiza că doar tu ai fost cea care a făcut aceste sacrificii. Adresează-ți întrebarea: „a meritat efortul?”. S-ar putea ca răspunsul să te surprindă până și pe tine. Posibil să constați că partenerul tău nu a meritat aceste eforturi din partea ta.

Poți alege terapia prin somn

Cum treci peste o despărțire? Ei bine, apelând la somn. Somnul este benefic și te va ajuta să treci mai ușor peste momentele neplăcute și peste perioada grea. Încearcă să dormi mai mult în zilele libere, iar seara poți apela la un ceai calmant de tei sau lavandă, care îți vor conferi un somn odihnitor.

somn

Fă exerciții de respirație, un alt răspuns la întrebarea „cum treci peste o despărțire?”

Aceste exerciții de respirație sunt foarte importante în astfel de momente. De altfel, respirația profundă este recomandată oricând pentru a ne elibera de încărcătura emoțională. Așadar, respiră profund pentru a-ți oxigena creierul și a gândi limpede și clar, dar și pentru a evita un posibil atac de panică.

Încearcă sa stai departe de fostul partener

Un alt lucru pe care va trebui să-l faci va fi să stai departe de el și să întrerupi orice fel de contact cu el. Acest lucru ar trebui să-l faci cel puțin pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni după despărțire. În tot acest timp trebuie să te abții să-i trimiți mesaje, să-l suni sau sa intri cu el în contact în vreun fel. Nici măcar pe rețelele de socializare nu ar trebui să-l abordezi.

Exclude inclusiv varianta de a-i aprecia postările, pentru că în felul acesta nu te vei putea îndepărta de el și de amintirea lui. Acest lucru va face ca durerea ta să persiste mai multă vreme. În situația în care sunteți colegi, iar interacțiunea dintre voi este inevitabilă, atunci încearcă să te rezumi la discuțiile legate de planul profesional, cel care vă unește în continuare. Nu intra în conversații lungi cu el și deși, trebuie să fii în continuare politicoasă cu el. Arată-i că te poți desprinde ușor de trecut, arată-i că ești puternică și poți merge mai departe chiar și fără el.

cum treci peste o despărțire stând departe de celalalt

Conștientizează că celălalt nu-ți aparține, acesta este un alt răspuns la întrebarea: „cum poți trece peste o despărțire?”

După ce vei trece prin aceste faze de dinainte, va veni momentul să conștientizezi că celălalt nu-ți aparține. Acceptă lucrul acesta, gândește matur, rațional și încearcă să-l înțelegi și pe el. Pune-te pentru câteva clipe în pielea celuilalt. Și indiferent de motivul despărțirii voastre întreabă-te în sinea ta, tu oare cum ai fi reacționat dacă ai fi fost în locul lui. Poate ai fi făcut exact la fel. Acceptă faptul că el nu-ți aparține, că sunteți ființe independente și libere de a decide fiecare ce este mai bine pentru voi. Poate atunci când a ales să te părăsească a făcut-o pentru că așa a simțit că îi este mai bine lui. Sau cel puțin a făcut-o cu un motiv care la momentul acela a reprezentat pentru el alegerea cea mai bună.

De asemenea, acceptă ideea pe care ți-am spus-o și la început, și anume că tot răul este spre bine. Când lucrurile nu se întâmplă cum ne dorim este pentru că ni se pregătește ceva mai bun. Pentru că Universul îndepărtează din calea noastră persoanele toxice și lucrurile de care nu avem nevoie cu adevărat. Însă, în locul lor vor apărea altele mult mai pe placul și inima noastră, de care avem nevoie cu adevărat pentru evoluția noastră. Amintește-ți că orice final lasă loc unui nou început.

Alimentează-ți mintea cu gânduri pozitive 

Gândește-te că tu meriți ceva mai bun. Mereu este loc de mai bine, chiar dacă în acele momente ai impresia ca nu-l vei putea înlocui cu nimeni altcineva. Nu este adevărat, deoarece nimeni nu este de neînlocuit. Mereu va exista o variantă mai bună, iar șansa poate fi de partea ta în orice moment.
Dacă motivul pentru care v-ați despărțit este, probabil, cum se întâmplă în multe situații o a treia persoană, nu dispera, asta nu înseamnă ca tu ești inferioară și cealaltă mai bună. Înseamnă, pur și simplu că, sistemele voastre de valori nu coincid.

Citește și: Cele mai bune analgezice naturale care te scapă de durere și nu au efecte adverse

meditație

Recurge la iertare

Lasă lucrurile să decurgă de la sine în mod natural nu te victimiza și nici nu-i aduce reproșuri. Poate a fost o greșeală din partea lui, pe care o regretă. Posibil să realizeze acest lucru și să se întoarcă foarte curând la tine. Poate a fost doar o încercare de destin, pentru a vă testa dragostea. Posibil ca această separare să vă facă pe amândoi să conștientizați că sunteți făcuți unul pentru celălalt. Acest lucru poate duce la o împăcare frumoasă.

Așadar, lasă-i libertatea de a alege și dacă se va întoarce la tine înseamnă că este sortit să fie al tău. Acceptă și treci peste durerea pe care ți-a pricinuit-o și oferă-i încă o șansă. Nimeni nu este atât de neînsemnat încât sa nu merite o a doua șansă. Deschide-te mai mult în fața celuilalt, asta îl va încuraja și pe el să facă la fel și să renunțe la propriul ego.

Acceptă realitatea este ultimul raspuns la întrebarea ta: „cum treci peste o despărțire?”

În cazul în care nu există șanse să vă împăcați ultimul pas în vindecarea ta în urma unei relații rupte este să lași trecutul în urmă. Dacă vei ține cu dinții de trecut vei rămâne ancorată în el și vei ajunge să trăiești din amintiri și să ratezi prezentul. Acest lucru îți poate cauza și mai multă suferință. Așadar, ieși cu prietenele, fă lucruri care te binedispun și îți aduc plăcere, ai mai multă grijă de tine și gândește pozitiv! Ține minte că, gândurile sunt magneți care atrag în viața noastră ceea ce trimitem în univers prin intermediul lor, dar și al cuvintelor. Emite, deci, doar gânduri și vorbe pozitive. Universul îți va trimite exact ceea ce îi vei cere.

 

Surse: Limbajul trupului în dragoste/ Află răspunsul-Barbara&Alan Pease
almanahonline.ro, buzznoble.com

sursa foto: pixabay.com, pexels.com, visualhunt.com

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici